Instrumente de măsură

Instrumente de măsură

In productia moderna, atunci cand mobila este livrata neasamblata, dimensiunia elementelor este cea mai importanta caracteristica. Nu putem realiza o productie de mobila fara niste instrumente foarte precise, necesare in diverse etape a productiei. In urma ascutirii sculelor aschietoare sau cand montam o scula aschietoare noua pe utilajul de prelucrare a lemnului este importanta cunoasterea tuturor parametrilor de constructie. Pentru a afla dimensiunile sculelor aschietoare sunt necesare instrumente gen subler digital in trei puncte, dispozitive de masurat raze si profile cu ajutorul carora aflam parametrii de presetare a utilajului .

In procesul de productie se pot intampla erori de reglare a utilajului, se deregleaza utilajul, eroare umana si multe altele. Este necesara o constanta verificare a semifabricatelor pentru a avea o calitate contanta. La verificarea semifabricatelor folosim sublere de mari dimensiuni pentru a afla lungimi, latimi, diagonale, distanta intre gauri si multe alte cote constructive. Pentru reglarea precisa a unor utilaje putem folosi sistemul de masurare cu banda magnetica. Statia de masurat electronica este cel mai versatil sistem de masurat cote constructive in productia de mobila.
Existenta si mai ales folosirea instrumentelor de masura garanteaza o calitate constanta si o productie fara rebuturi. Cheltuielile cu rebuturi, mai ales daca sunt livrate si la beneficiar, sunt o cheltuiala greu de bugetat si rezolvat .
De multe ori o firma da faliment din cauza faptului ca nu poate realiza o calitate constanta catre beneficiar !!!!!!

33 Produs(e)

produse pe pagină

33 Produs(e)

produse pe pagină

Momentan Sculelelemn este închis